La mai bine de 5 luni distanță a fost publicat raportul despre cum sunt utilizate cele două device-uri și exista o diferență imensă în ceea ce privește datele mobile! Raportul celor de la Citrix arată că utilizatorii de iPhone 6 Plus consumă de 2 ori mai multe date mobile decât cei care folosesc iPhone 6!, citim în site-ul yoda.ro

Multe studii au corelat marimea ecranului la smartphone cu un angajament mai mare și cei de la Citrix susțin că iPhone 6 Plus se ridică la nivelul tabletelor, utilizatorii petrecând mai mult timp uitându-se la clipuri video pe telefonul cu ecran mai mare.

Însă studiul nu se opreşte numai la datele mobile – ambele telefoane au o cameră similară de 8MP, însă doar iPhone 6 Plus are stabilizator al imaginii şi asta permite captarea mai multor detalii şi fisiere mai mari – o poza în conditii similare facută cu cele 2 telefoane are aprox 1MB în plus pe iPhone 6 Plus.

Astfel, bateria de la iPhone 6 Plus ţine mai puţin decât la iPhone 6 deşi este mai mare – 2915 mAh faţă de 1810 mAh. O altă explicaţie este şi că utilizatorii de iPhone 6 Plus sunt fani înrăiti ai smartphone-urilor, astfel că acest telefon este reprezentativ pentru cei care sunt „lipiţi” de telefon.