Şeful statului încearcă să-l convingă pe guvernatorul BNR să accepte funcţia de premier, oferindu-i garanţia unei perioade în care să-şi păstreze şi postul de la Banca Naţională, aşa cum s-a întâmplat în 1999-2000, când acesta a condus guvernul CDR, potriovit agenţiei Madiafax, care citează cotidianul “Gândul”.

„Mugur Isărescu este în continuare prima opţiune de premier a preşedintelui Traian Băsescu, deşi guvernatorul BNR a trasmis deja semnale publice de refuz. Surse din PDL ne-au declarat că şeful statului încearcă să-l convingă pe Isărescu să accepte, oferindu-i garanţia unei perioade în care să-şi păstreze şi postul de la Banca Naţională, aşa cum s-a întâmplat în perioda 1999-2000, când acesta a condus guvernul CDR.

Sursele citate ne-au spus că, la rândul său, guvernatorul, dacă va fi convins să ia măcar în considerare oferta, ar dori să aibă în spate un guvern politic puternic, format nu doar din PDL şi UDMR, ci şi din alte partide, fie PNL, fie PSD”, notează Gândul, în ediţia electronică, citând surse din PDL.

De ce nu vrea Isărescu

Dacă, totuşi, Isărescu va refuza oferta, varianta lui Băsescu este un premier politic, din rândul democrat-liberalilor.

Motivele pentru care Isărescu nu vrea să fie premier, expuse pentru ziarul Gândul de consilierul Guvernatorului, Adrian Vasilescu, sunt faptul că nu mai e tânăr, că este independent, nu are în spate un partid puternic şi, implicit, o susţinere politică solidă, că într-o perioadă de criză economică ar fi mult mai eficient la conducerea BNR.

SURSA:Mediafax