Preşedintele Traian Băsescu a declarat că este nevoie urgentă de trimiterea în şomaj a unui „mare număr” de funcţionari din aparatul de stat, care sunt „inutili”, el menţionând, în acest context, un procent de 20% şi precizând că Guvernul trebuie să se grăbească în acest sens.

El a spus că aparatul de stat este „mult supradimensionat”, foarte mulţi angajaţi fiind inutili, ceea ce poate afecta resursele din bugetul de stat.

Băsescu a spus că nu înţelege de ce Guvernul tergiversează diminuarea „aparatului de stat exagerat de mare”.

Situaţia actuală este „bugetofagă”

El a menţionat că diminuarea „aparatului de stat exagerat de mare” înseamnă „trimiterea în şomaj a unui mare număr din funcţionarii de la stat, care sunt inutili”.

Preşedintele a spus că această măsură trebuie luată cât mai curând, fără negocieri, pentru că situaţia actuală este „bugetofagă”.

El a menţionat că îl admiră pe premier pentru că încearcă să rezolve problema prin negociere, dar a menţionat că aceste discuţii nu mai sunt o soluţie.

Băsescu a precizat că ar putea fi vorba de 20% din aceşti angajaţi, precizând că e convins că mulţi „filozofi” vor ataca măsura la televiziuni.

SURSA: Mediafax