Preşedintele Traian Băsescu a anunţat marţi seara că soluţia pe care el şi Guvernul au propus-o românilor e o soluţie care reflectă ceea ce poate România acum şi o alternativă la creşterea rapidă a gradului de îndatorare.

„Nu mă bucur că am avut dreptate, dar nu avem altă soluţie. Alternativa la aceste măsuri este continuarea spiralei împrumuturilor. Acestea vor ajunge să sufoce orice şansă de dezvoltare a României”.

„Guvernul nu trebuie să aprobe această soluţie, dacă în urma discuţiilor de la Consiliul Economic Social (CES) vor rezulta soluţii mai bune, sustinute de cifre”, potrivit lui Băsescu.

„Nivelul  încă acceptabil de îndatorare pe care îl are Romînia este un nivel care ne reduce libertatea de acţiune, insist pentru măsuri interne şi nu doresc să împrumutăm în continuare bani. Cum am putea împrumuta 11,7 miliarde de euro până la sfârşitul anului pentru a finanţa nevoile de a plăti pensii şi salarii? se întreabă preşedintele.

„Am convingerea că această furibundă campanie vizează crearea de dezordine. Sunt foarte mulţi care doresc să revină la perioada anilor ’90 când s-au îmbogăţit din dezordine” a spus Băsescu.

„Consider că prin conţinutul scrisorii bazată pe cifre, pe consultarea celor mai autorizate instituţii din România, eu am facut o ofertă corectă românilor.O soluţie alternativă, dacă va fia dusă în discuţie, poate să fie. Eu nu îmi însuşesc decât soluţia corectă”, a încheiat Băsescu.