Într-o postare pe Facebook, Traian Băsescu redă declarația ministrului Economiei, Virgil Popescu, potrvit căreia, la finalul lunii martie, producția primelor măști din România ar fi început.

La acea vreme, ministrul preciza că în curând românii vor avea toate măștile necesare, iar din luna aprilie a acestui an, producția va crește semnificativ.

„Bani și din moarte…
Declaraţii ale ministrului Economiei, Virgil Popescu:
• 29 martie 2020: „Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar.”

Și când colo, ce să vezi? Romarm nu a mai produs nimic”, scrie Băsescu pe facebook.

Din moartea românilor?

Totodată, Băsescu mai adaugă că brusc, producția ar fi fost oprită din cauza faptului că mașinile care fabricau măștile s-ar fi stricat. În același timp, fostul șef al statului se revoltă având în vedere nepăsarea guvernanților cu privire la protejarea populației.

„Mașinile care fabricau măști s-au stricat. Nu există în Romarm inginer care fabrică armament și care să poată repara mașinile de cusut măști. Trebuiau făcute importuri cu prieteni contra șpagă.

Măi Ludovice, măi hoților și din moartea românilor vreți să faceți bani?!”, se întreabă Băsescu.

„Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar.

Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, scria Virgil Popescu la acea vreme.