Întrebat dacă nu poate face în legătură cu politica de preţuri dusă de Petrom ceva mai mult decât să stopeze alimentarea de la benzinăriile companiei, şeful statului a explicat că "deja Consiliul Concurenţei a aplicat o amendă de 300 de milioane de euro companiilor petroliere din România. În rest, nu ai decât să citeşti contractul semnat în timpul Guvernului Năstase şi să-l pui în aplicare.
Ce aştept eu, şi cred că este momentul potrivit, este anul 2014, când trebuie rediscutată redevenţa şi atunci Petromul trebuie să ştie că redevenţele în România nu vor fi mai mici decât în statele arabe", a spus Băsescu.

Preşedintele a afirmat că, după părerea sa, ar trebui făcută o politică a redevenţelor, punctând că probleme nu sunt doar în cazul Petrom.

"Să ştiţi că mai am idei cu redevenţele. Spre exemplu, eu nu le-aş mai lăsa la consum, ca venituri în bugetul de stat. Le-aş face un fond de dezvoltare, cum are Norvegia, cum au statele arabe, redevenţele le varsă într-un fond, care este fond de dezvoltare, fond de plasamente. Pentru că ne sare în ochi problema redevenţei la Petrom, care este mizeră ca dimensiune, este foarte mică, extrem de incorect negociată, dar să ştiţi că la fel este situaţia cu redevenţele la pietriş, redevenţele la ape minerale şi multe altele. Deci, trebuie făcută o politică a redevenţelor, după părerea mea", a completat Băsescu.