Preşedintele Traian Băsescu a recomandat Guvernului să stabilească o dobândă în jur de cinci procente pentru creditele în euro care vor fi contractate în cadrul programului „Prima Casă”, arătând că sistemul bancar dispune de un excedent foarte mare de resurse financiare, dar percepe dobânzi mari.

„Dincolo de programul «Prima Casă», pentru care vă felicit dacă astăzi adoptaţi normele, cred că mai trebuie făcute câteva lucruri, plecând de la premisa că sistemul bancar românesc are un excedent foarte mare de resurse financiare în momentul de faţă şi în acelaşi timp are dobânzi foarte mari. Sugestia mea este ca astăzi să stabiliţi o dobână la euro în jur de 5 procente, dacă nu chiar 5, şi băncile care doresc să îşi plaseze banii în acest program cu 5% dobândă sau în jur de 5% sunt binevenite, pentru că este un plasament sută la sută garantat de stat”, a spus Băsescu miniştrilor.

Preşedintele Traian Băsescu a participat la şedinţa de duminică a Guvernului, în care sunt discutate normele de aplicare a programului guvernamental de garantare a creditelor contractate pentru achiziţionarea unei locuinţe, în limita a 60.000 euro, denumit „Prima Casă”.

SURSA: Mediafax