Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, că românii au fost păcăliţi de unii politicieni, care au vrut mai degrabă să cumpere voturi decât să construiască autostrăzi.

‘Orice român va spune că în România trebuie construite autostrăzi. Credeţi că a existat politician care să nu fi vrut să se construiască? Toţi au vrut! În schimb, tot politicienii, din dorinţa de a cumpăra voturi cu banii din bugetul de stat, au dat legi care dădeau tot soiul de ajutoare sociale, de creşteri de salarii, de pensii. Au vrut mai degrabă voturi, decât autostrăzi. Aici a fost marea păcăleală pe care au aplicat-o românilor. Decât autostrăzi, mai bine voturi. El şi-a rezolvat problema, e parlamentar, dar 22 de milioane de români suferă’, a declarat şeful statului, la Radio România Actualităţi.

Păcăliţi de două ori

Potrivit acestuia, românii au fost păcăliţi de două ori de către politicieni: pe de-o parte, s-au sacrificat resursele bugetului, fără să se facă investiţii, dar parlamentarii au primit voturile, şi, pe de altă parte, au fost ‘împinse’ sarcini pe bugetul de stat pe care acesta nu le putea duce şi atunci statul este nevoit să se împrumute, dar tot românii vor plăti.

‘Banii împrumutaţi să ştiţi că nu-i plăteşte nici preşedintele, nici miniştrii, ci populaţia îi plăteşte din taxe şi impozite. Deci sunt păcăliţi de două ori, o dată că s-au mărit veniturile fără să fie acoperite în buget şi i-au păcălit şi i-au votat, iar acum a doua păcăleală este că li se plătesc aceste drepturi din bani pe care tot românii îi vor da înapoi. Asta este urât! De fapt, asta nu reuşesc sau nu reuşesc eu şi poate membri ai Guvernului să transmitem populaţiei: Foarte bine, putem să nu reducem salariile, împrumutăm bani, pe care tot dvs, fiecare dintre bugetari, îi plătiţi înapoi prin taxe şi impozite’, a conchis Băsescu.

SURSA: Agerpres