”Un obiectiv al summitului este legat de sporirea, de reconstruirea încrederii cetăţenilor faţă de energia nucleară, una din cheile viitoarelor dezvoltări energetice în lume, nu numai în Europa sau în America”, a precizat Traian Băsescu.
Şeful statului a amintit că, printre obiectivele summit-lui se numără şi evaluarea progreselor înregistrate de statele participante din 2010 până în prezent.
”Obiectivele acestui summit sunt importante şi aş enumera câteva dintre ele. Unul se referă la realizarea de progrese tangibile ale statelor faţă de 2010 dar şi la sumitul din 2014 faţă de realităţile summitului din 2012. Nimeni nu se va limita şi nu va fi mulţumit dacă nu se vor proba progrese tangibile faţă de 2010 şi angajamente ferme în 2012 faţă de 2014. Această notă de pragmatism este de fapt esenţială în rândul obiectivelor acestui summit”, a precizat Traian Băsescu.
El a menţionat că un alt obiectiv al Summit-ului de la Seul este legat de promovarea de noi măsuri concrete pentru creşterea securităţii nucleare.
Sursa: Agerpres