Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR, că România nu ar mai trebui să se împrumute decât pentru investiţii, şi nu pentru salarii şi pensii, pentru că riscă să devină „o ţară de mâna a doua din capul locului”.

„Aşa cum este, şi eu critic PDL, este singurul partid care şi-a asumat un program de austeritate. Mă rog la Dumnezeu să-l şi implementeze, pentru că altfel România va continua să cerşească pentru a plăti salarii şi pensii. De multe ori românii se consideră îndreptăţiţi să se simtă umiliţi că sunt reprezentaţi de anumiţi politicieni… Vă rog să vă gândiţi şi la cum se duce un şef de stat şi spune «Mai am nevoie de împrumuturi. Dar ce autostrăzi vrei să faci?… Nu, ca să plătim salariile şi pensile». Deci o ţară care ia împrumuturi să-şi plătească salariile şi pensile este o ţară de mâna a doua din capul locului”, a declarat Traian Băsescu.

El a spus, răspunzând unei întrebări, că România nu este în faliment.

„În faliment eşti când nu mai ai lichidităţi. Nouă încă ni le mai asigură piaţa, FMI, UE, băncile, ni le dau. Trebuie să înţelegem că avem nevoie să fim solidari pentru a fi respectaţi ca ţară. Pentru a fi respectaţi ca ţară trebuie să luăm bani pentru investiţii, nu ca să mâncăm”, a adăugat şeful statului.

SURSA: Mediafax