El a mai spus că trebuie pregătit congresul partidului din 24 octombrie.

''Pregătim congresul, e foarte important, trebuie să fie un congres de relansare a partidului şi să aibă şi semnificaţia lui în schimbarea denumirii. Mie nu îmi place PMP, mă consult cu voi, eu zic să fie 'Mişcarea Populară', fără 'P' în faţă'', a spus Traian Băsescu la Colegiul Naţional al PMP.

Fostul preşedinte a făcut referire, pe larg, şi la situaţia migranţilor, în contextul în care a spus că puţine ţări mai guvernează acum pe bază de doctrină, ci pe priorităţi.

''Marea majoritate sunt orientate pe priorităţi, trebuie să acceptăm că în Mişcarea Populară sunt curente mai la stânga, mai la dreapta (…). Treaba noastră nu vor fi numai alegerile, care sunt importante, ci să generăm idei pentru România'', a spus Traian Băsescu.

În privinţa migranţilor, fostul şef al statului a spus că ''România trebuie să fie fermă, ideea liderilor europeni că oricâţi ar veni, repartizăm noi în diverse ţări, este o idee care încurajează fluxul de migranţă, aici nu sunt lucruri pe care să le legăm de o doctrină sau de o opţiune''.

În timpul discursului, a sunat telefonul lui Traian Băsescu, care a devenit de altfel public când acesta şi-a arătat adeziunea la PMP.

''Să vorbeşti 24 de ore la telefon cu cetăţenii e un exerciţiu pe care îl recomand tuturor care candidează'', a spus Traian Băsescu.

La Sinaia are loc, la Hotel Palace, Colegiul Naţional al PMP.

La Colegiul Naţional se va discuta şi despre priorităţile politice ale PMP pentru perioada imediat următoare. AGERPRES