Fostului președinte al României i s-a retras cetățenia în Republicii Moldova, așa că acesta nu va putea vota.

„Să mergem la vot ACUM !

Duminică 24 februarie 2019, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare, într-un sistem electoral conceput să reducă şansele partidelor pro-occidentale şi unioniste.

Singurul mod de a înfrânge incorectitudinea sistemului electoral este o prezenţă masivă la vot a celor aproape 3 milioane de cetăţeni cu drept de vot.

Ce opţiune are electoratul:

1.Votul pentru partidul lui Dodon care înseamnă „predarea la cheie” a Republicii Moldova către Moscova şi oligarhia rusă;

2.Votul pentru partidul oligarhului Plahotniuc care înseamnă o ţară izolată, aservirea instituţiilor statului şi a averii ţării către un singur om şi interesele lui;

3.Votul pentru „ACUM”, condusă de Maia Sandu şi Andrei Năstase, care înseamnă o ţară deschisă către occident şi România, o şansă pentru modernizarea Republicii Moldova a instituţiilor sale şi o administrare în folosul cetăţenilor.

Din păcate, opţiunea unionistă este nerealistă acum, având în vedere că partide ca PUN şi PLR nu s-au înscris în competiţia electorală, în timp ce liberalii sunt compromişi de alianţa pe care la un moment dat Ghimpu a făcut-o cu Plahotniuc.

Este o obligaţie patriotică a cetăţenilor Republicii Moldova să participe la vot pentru a-şi decide soarta indiferent că se află în ţară, în România sau oriunde în Europa.

Îmi pare rău că nu mai sunt cetăţean al Republicii Moldova pentru a vota „ACUM”, dar cu siguranţă soţia mea, Maria Băsescu, căreia Plahotniuc şi Dodon nu i-au anulat încă cetăţenia Republicii Moldova, va vota „ACUM”.

Să mergem la vot ACUM !”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: