Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Radio Romania Actualităţi, că varianta ideală pentru şefia Executivului ar fi fost Mugur Isărescu, dar în perioadă de criză nu poţi să duci guvernatorul BNR la Guvern.

Preşedintele s-a referit la premierul desemnat, Lucian Croitoru, spunând că a ales astfel „varianta unui independent de o factură profesională excelentă”. „Mi s-a părut soluţia ideală…Bine, ideal ar fi fost Mugur Isărescu”, a spus Băsescu.El a adăugat că, totuşi, în perioadă de criză este imposibil să iei guvernatorul de la Banca Naţională pentru a-l duce în fruntea Guvernului.

Potrivit lui Traian Băsescu, un astfel de gest „punea un semn de întrebare” pe capacitatea BNR de a ţine sub control politicile din această perioadă.

Croitoru, susţinut de Isărescu

Lucian Croitoru a declarat, joi, la Antena3, că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a susţinut ideea desemnării sale drept premier. Croitoru a mai spus că Isărescu are o părere foarte bună despre desemnarea sa ca premier.

Întrebat care a fost reacţia lui Mugur Isărescu, Lucian Croitoru a spus: „Foarte bună”. „De fapt, Mugur Isărescu a susţinut această idee. Am avut o convorbire destul de lungă la telefon despre diverse probleme economice. Multe dintre ele le mai discutaserăm oricum…despre politica monetară, despre politicile Guvernului”, a adăugat Croitoru. Croitoru a fost desemnat pentru funcţia de premier, joi, de preşedintele Băsescu.