Fostul președinte i-a ironizat pe ministrii liberali după ce premierul propus, Florin Cîțu a declarat că a primit înțelegere de la Bruxelles, iar Comisia Europeană ar fi acceptat planul de ajustare a deficitului prezentat. În tot acest timp, cei din PSD au venit cu un document de la Comisia Europeană care arată că liberalii nu au trimis nimic pe acest subiect.

„E greu să crezi că minte Comisia Europeană. Ei, fiind interimari, or fi fost primiți de un portar și or fi crezut că au fost primiți de un comisar. E soarta interimarilor, nu sunt primiți de comisari.”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Premierul desemnat Florin Cîțu a mai scris pe Facebook că țintele de deficit sunt confirmate de Comisie și PSD nu știe altceva decât să mintă.

PSD nu știe să citească, doar să mintă! Comisia Europeană confirmă – țintele de deficit = planul/calea de ajustare a deficitului pentru perioada 2020 – 2022 sunt cele pe care le-a prezentat România. Acesta este planul de ajustare al deficitului bugetar prezentat de Romania în Strategia Fiscal Bugetară aprobată încă din decembrie 2019 și agreat de CE: 2020= 3,6% din PIB, 2021 = 3,4% din PIB, 2022 = 2,8% din PIB”, a scris Florin Cîțu.