Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că în trimestrul al doilea al anului 2010 s-ar putea înregistra o creştere economică potrivit evaluărilor şi prognozelor făcute de BNR, transmite corespondentul Mediafax.

„Evaluările spun că România va trece la creştere economică pozitivă în trimestrul doi din anul 2010. Dacă nu se produce acel W din SUA, pentru că unii economişti vorbesc despre o nouă cădere economică, despre care mai mult ca sigur spun că se va simţi şi în România, atunci în România vom rămâne la un V, adică la o creştere economică”, a spus Băsescu, după o întâlnire pe care a avut-o cu oamenii de afaceri din Timiş.

Preşedintele laudă Finanţele

Preşedintele Băsescu a afirmat că Ministerul de Finanţe a luat şi măsuri fiscale care vor duce la creştere economică.
„Neimpozitarea profitului reinvestit este un mecanism care va asigura o creştere economică în 2010 pentru IMM-uri. Alte măsuri care ajută pentru creşterea economică sunt programul Prima Casă şi comasarea altor taxe şi impozite. De asemenea, au fost eliminate 145 de taxe. În ceea ce priveşte programul Prima Casă, sunt emise garanţii de 170 de milioane de euro”, a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns în jurul orei 9.20 pe aeroportul din Timişoara. Şeful statului a avut o întâlnire cu primarii din judeţul Timiş şi cu directorii de servicii deconcentrate la Palatul Administrativ.

SURSA:Mediafax