"Nu vreau să plătim factura unor economii care o duc mai prost. Filialele băncilor străine sunt bine capitalizate în România, sunt în regulă, dar teama mea e să nu fim plătitorii de factură ale erorilor din altă parte. Nu vreau o politică în care pentru recuperarea pierderilor pentru alte pierderi să se retragă bani din România. Băncile şi-au menţinut fluxurile de capital în primii doi ani de criză. Nu aş vrea să cred că 2012 este anul în care România va fi în dificultate.

Băncile austriece nu sunt orice bănci. Deţin peste 30% din piaţa bancară din România. Ţara noastră fost presată extraordinar să-şi privatizeze sistemul bancar înainte de intrarea în UE, dar asta nu înseamnă că România poate fi pusă într-o situaţia dificilă. Nimeni nu a zis ”privatizaţi-vă băncile, pentru că ele îşi pot lua capitalurile înapoi când vor ele.

Privatizarea şi liberalizarea sectorului bancar au fost condiţii în negocierile de aderare. Nu reproşez nimănui nimic. Aş reproşa lipsa de moralitate dacă România ar fi lipsită de capital într-o astfel de situaţie", a declarat preşedintele Traian Băsescu.
Citiţi şi: Băsescu, băncilor străine: ”Ați făcut profituri uriașe aici. A lăsa economia românească fără finanțare acum este un act lipsit de fair-play