Traian Băsescu a vorbit pe larg, la România TV, despre cazul Caracal. El a amintit de o postare pe care a scris-o în 10 august când spunea că este un dosar greu cu ramificatii interne si internationale.

„A fost clar de la inceput ca acest Dinca nu este un doar un criminal. Este si un distribuitor de fete in retelele internationale. Ceea ce s-a anuntat a fi averea acestui domn care suspect de mare pentru un om care are un mic service. Am aflat ca a lucrat si prin Italia. S-ar putea sa fie doar un pion dintro retea. Se va confirma acest lucru. Nu cred ca DIICOTUL s-a bagat degeaba. Mi-am dat seama ca DIICOT nu s-a bagat degeaba in acest caz. Sunt specialisti de prima mana. Sunt profesionisti. O problemă pentru DIICOT este lipsa comunicării. Trebuie sa intelegea ca ori comunica zilnic ori la sfarsit vor trimite in instanta un dosar compromis public”, a continuat Băsescu.

El a susținut că sunt foarte mulți amatori anchetatori și că este un caz mult prea sofisticat să fie la îndemâna unor anchete de presă.

„Plecăm de la premisa că vorbim de rețele de trafic. Marea problema nu este Dincă. S-a produs o liberalizare a traficului de carne vie odată cu desființarea serviciului secret al MAI şi a eliminării protocolului cu SRI”, a comentat Băsescu la România TV.