Preşedintele Traian Băsescu a spus delegaţiei PSD venită la Cotroceni pentru consultări că mâine dimineaţă la ora 10.00 va prezenta numele noului premier desemnat.

Conducerea PSD a venit la Palatul Cotroceni cu propunerea ca şeful PNL, Crin Antonescu, să fie următorul premier. Crin Antonescu ar putea fi un premier – simbol al reconcilierii şi este propunerea oficială a PSD, a spus Mircea Geoană preşedintelui Traian Băsecu

“Este nevoie de o majoritate cât mai puternică care să susţină Guvernul. Executivul trebuie  să fie format din oameni cu probitate morală. Trebuie să facem un efort sincer de reconciliere. Propunerea noastră pentru premier este Crin Antonescu. El ar putea fi un bun premier şi un simbol al reconcilierii. Guvernul trebuie să se bucure de larg consens”, a spus liderul PSD Mircea Geoană la consultările de la Cotroceni.

La rândul său, Traian Băsecu a spus că va ţine de propunerea PSD, ca şi de cele ale celorlalte partide. “Si eu vreau o majoritate cât mai largă, nu doar să treacă Guvernul. Problema este ce va fi după ce trece”, a spus Băsescu.
El a arătat că nu exclude un guvern de uniune naţională şi, că de exmplu, l-ar vrea pe Marian Sârbu la ministerul Muncii, reamintind că el a girat de multe ori persoane care au confirmat, ca Dacian Cioloş sau Răzvan Ungureanu