Dan Barna nu a mai rezistat presiunilor din ultimele zile și acuzelor pe care le-a primit din toate părțile, în urma anchetei jurnaliștilor de la Rise Project, și a postat vineri de dimineață un mesaj incredibil pe pagina sa de Facebook.

Barna acuză că ”obiectivul campaniei pe care PSD o desfășoară împotriva mea este să mă înfățișeze ca pe un politician cu probleme cu legea asemeni lor.

Au început cu contractele cu statul, apoi cu paginile fake pe Facebook, iar acum folosesc articolul Rise ca să implice DLAF – un organism aflat în coordonarea directă a contracandidatei mele, Viorica Dăncilă”.

DLAF – Departamentul pentru lupta antifraudă, este un organism guvernamental, în coordonarea Primului-Ministru, fiind unica instituție de contact cu Oficiul European de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene – OLAF. Trebuie menționat că Departamentul și-a început inițial activitatea ca direcție de control al modului de contractare şi utilizare a fondurilor acordate de Uniunea Europeană şi combaterea fraudelor în legătură cu acestea.

Doar că Barna arată că nu are deloc încredere într-o eventuală anchetă a DLAF, care este  coordonat de contra-candidatul său în alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, și cere trimiterea dosarului la DNA.

”Dar finalul nu este aici. S-a ieșit din dezbaterea asupra unei anchete jurnalistice legitime. Intuiesc acum că următorul pas al campaniei lor este să mă ducă la DNA. Doar că eu am multă încredere în DNA, o instituție care, fără a fi perfectă, și-a demonstrat de multe ori profesionalismul și independența.

De aceea solicit DLAF să trimită de urgență documentele la DNA pentru că știm că asta e comanda politică pe care au primit-o. Nu sunt nereguli în acele proiecte, am răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor mei din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect. Mai multe autorități de monitorizare le-au verificat de-a lungul timpului, vreau să o facă și DNA în a cărei imparțialitate cred.

Dar cum pot să cred în corectitudinea DLAF de care se ocupă, azi, Toni Greblă, omul de incredere al lui Liviu Dragnea? Instituție condusă de Andrei Chendi, suporterul lui Dragnea, cel care s-a angajat în 2014, printr-un protocol, să-l informeze când deschide vreun control? S-ar da în lături de la comenzi subordonații lui Dăncilă, dintr-un guvern al cărui ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a ordonat companiei de stat TAROM să țină avioanele la sol în ziua moțiunii, ca să nu ajungă parlamentarii opoziției la vot?

Așadar, cer guvernului, premierului demis și DLAF să înceteze circul. La fel tuturor actorilor politici care instrumentează această mizerabilă campanie. Cel mai simplu e să trimită informațiile către DNA, una dintre instituțiile care nu sunt controlate politic”, a scris Dan Barna pe internet.

Puteți citi mai jos tot mesajul său: