Luni la prânz în cursul tranzacţiilor electronice derulate la Singapore, cotaţia barilului de ţiţei american cu livrare în luna septembrie a scăzut până la 83,68 dolari, de la nivelul de 86,88 dolari înregistrat vineri, în timp ce barilul de ţiţei Brent a scăzut până la 106,20 dolari, cel mai scăzut nivel înregistrat de la finele lunii iunie.

"Costul împrumuturilor va creşte în SUA ca urmare a retrogradării. SUA vor trebui să-şi reducă cheltuielile penrtu a putea reduce deficitul. Acest lucru ar putea conduce la reducerea consumului populaţiei, şi în consecinţă la reducerea cererii de petrol", a declarat Ken Hasegawa, manager la firma japoneză de brokeraj Newedge. Potrivit lui Hasegawa, în următoarele luni barilul de ţiţei american ar putea să se tranzacţioneze în intervalul 80-90 de dolari, în timp ce barilul Brent ar urma să se tranzacţioneze între 100 şi 110 dolari.

În încercarea de a-i linişti pe investitori, Standard and Poor’s a anunţat că decizia sa de a coborî ratingul SUA până la ‘AA plus’ de la ‘AAA’ nu va avea un impact imediat asupra ratingurilor suverane din Asia-Pacific.
SURSA: Agerpres