‘Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC), în calitatea sa de autoritate de supraveghere şi rezoluţie, a decis prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei din România a Bank of Cyprus (BoC) cu încă o zi, pe 25 aprilie. Banca Naţională a României a primit o notificare în acest sens’, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a băncii din România.

Potrivit consilierului guvernatorului Băncii Naţionale a României, Adrian Vasilescu, această decizie a fost determinată de faptul că mai sunt proceduri tehnice de finalizat.

Sucursala din România mai precizează că în ziua menţionată, clienţii pot folosi în continuare reţelele ATM, iar pentru necesităţi deosebite sunt invitaţi să contacteze call-center-ul sucursalei BoC din România.

‘În conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezoluţia instituţiilor de credit şi a altor instituţii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusă în procedura de rezoluţie (restructurare şi reorganizare). Măsurile de reorganizare ordonată a BoC sunt aplicate potrivit art.33 (alin.1) din Legea bancară din Cipru şi Directivei nr.2001/24/EC a Parlamentului European şi a Consiliului din 4 aprilie 2001’, se mai spune în comunicatul băncii.

Banca Centrală a Republicii Cipru a anunţat pe 1 aprilie că a decis suspendarea temporară, pentru o săptămână, a operaţiunilor din România ale Bank of Cyprus, ulterior suspendarea fiind prelungită cu încă două săptămâni. La începutul acestei săptămâni, Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC) a decis din nou o prelungire a suspendării operaţiunilor sucursalei din România a Bank of Cyprus (BoC) cu încă două zile, respectiv 23 şi 24 aprilie. AGERPRES