Bank of Cyprus a anuntat ca a cumparat 80% din actiunile bancii rusesti Uniastrum. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 371 milioane euro. Theodoros Aristodemou, presedintele Bank od Cyprus, a declarat ca aceasta achizitie va asigura o garantie deoarece piata din Rusia ar putea ramane neafectata de griza globala de pe piata creditelor. “Rusia ofera importante oportunitati pentru investitii” a mai adaugat Aristodemou.

Banca ruseasca Uniastrum, cu active in valoare de 1,4 miliarde euro si 4.300 de angajati, isi va pastra numele si se va concentra pe private banking in urma fuzionarii efective.

Tranzactia va fi incheiata in cel de-al patrulea trimestru al anului in curs, dupa aprobarea necesara din partea autoritatilor de reglementare cipriote si ruse. Restul de 20% din actiuni vor fi detinute de doi actionari ai Uniastrum.

In urma achiztiei, Bank of Cyprus va avea o retea de 520 de unitati in Cipru, Grecia, Rusia, Romania, Ucraina, Marea Britanie si Australia si un numar total de 6.996 de angajati.

Sursa: AP