Pietele internationale de capital au inregistrat cresteri spectaculoase in ultimele ore, incepand cu Bursa de la New York si continuand cu bursele asiatice determinate de informatiile pozitive aparute ieri si astazi.

Astfel, aseara, Bank of America a anuntat ca in primele doua luni ale anului a inregistrat rezultate foarte bune, cu mult peste asteptari, fapt care a stimulat investitorii de pe Wall Street.

Ca urmare, principalul indice, Dow Jones, a crescut cu 3,46%, respectiv 239,66 puncte, revenind din nou peste nivelul de 7000 de puncte, mai exact 7,170.06 puncte.

Starea de euforie de pe piata americana s-a propagat si pe pietele asiatice unde, atat la Tokyo cat si la Hong Kong, s-au inreistrat cresteri de 5,15%, in primul caz si de 3,72%, in cel de al doilea.

Pietele asiatice au fost stimulate, in afara informatiilor privind Bank of America, si de anuntul guvernului de la Beijing privind aprobarea unui plan de salvare a economiei in valoare de 4000 de miliarde de yuani (aproape 600 miliarde de dolari).

Sentimentul de optimism s-a propagat si pe piata interna, unde BET si BET-C au crescut cu peste procente in primele minute de la deschidere, iar BET-FI  a depasit chiar 4%.