Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu s-a întâlnit, joi, cu Chris Saunders, Director pentru Europa Centrală şi de Est al Bank of America Merrill Lynch.

'Am luat notă cu satisfacţie de intenţiile Bank of America Merrill Lynch de a-şi creşte prezenţa şi activităţile în România. Le-am comunicat că suntem bucuroşi că interesul investitorilor americani pentru România este în creştere, ultima dovadă fiind IPO-ul Electrica, precum şi nevoia de finanţare pentru sectorul energetic românesc în anii următori', a declarat Răzvan Nicolescu.

Bank of America Merrill Lynch a devenit cea mai mare casă de brokeraj din lume, având peste 15.000 de consultanţi financiari şi clienţi cu active de circa 2,2 trilioane de dolari, potrivit propriului site.

Potrivit Depozitarului Central, la data de 3 iulie, acţionariatul Electrica era următorul: Ministerul Economiei – 48,7%, persoane juridice – 31,3%, BNY Mellon DRS din New York USA, o societate cu sediul pe Wall Street – 10,1%, persoane fizice – 9,6%.

La data de 14 iulie, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a raportat că deţine un pachet de 8,65% din Electrica.

AGERPRES