Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a semnat contractul de lucrări de construcţie a infrastructurii rutiere şi feroviare de acces la podul peste Dunăre de la Calafat la Vidin. Contractul are o valoare totală de 66.900.285,70 euro, fără TVA, din care 33.827.745 euro constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Potrivit ministerului, prin implementarea acestui proiect (construcţia infrastructurii feroviare şi rutiere) se va asigurarea accesul la noul pod peste Dunăre, ce urmează să fie construit între localităţile Calafat şi Vidin.

Acest contract de lucrări a fost acordat prin negociere asocierii formate din Azivi SA şi Vimac SA, lider fiind Azivi SA.

Beneficiarii finali ai contractului sunt Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA şi Compania Naţională de Căi Ferate ”CFR” SA.

Activitatea antreprenorului se va desfăşura pe o perioadă de 48 luni, care acoperă perioada de execuţie a lucrărilor (24 luni) şi perioada de notificare a defecţiunilor (următoarele 24 luni după execuţia lucrărilor).