Mai mulți angajaţi ai serviciilor de ambulanţă sunt nemulțumiți de condițiile în care își desfășoară activitatea iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a dat imediat un răspuns protestelor lor. El a susținut că modificările de sporuri şi Statutul ambulanţierului nu au cum să fie discutate pentru că serviciile judeţene nu se află la Ministerul Sănătăţii. Până când acestea vor reveni în subordinea instituției Parlamentul ar trebui să aibă în vedere proiectele legislative din acest domeniu, care trenează de mai mulţi ani.

„Sunt anumite modificări legislative care trenează în Parlament, inclusiv Statutul ambulanţierului, care acum sunt în coordonarea DSU, dar când vor reveni la Ministerul Sănătăţii vom discuta atât statutul, cât şi modificările de sporuri (…), dar în acest moment cred că Parlamentul ar trebui să gestioneze şi acele proiecte legislative care sunt rămase cred că de ani de zile”, a comentat ministrul Sănătăţii.

În urmă cu douăp zile au existat o serie de proteste în toate stațiile județene de ambulanță din țară. Echipajele de intervenție sunt nemulțumite că sporul de risc de 2500 de lei, promis de Guvern, este acordat doar angajaților care au participat la cazuri de COVID 19 confirmate.