Locuitorii Vienei vor primi bani pe care să-i chletuie la restaurante. Familiilor li se vor da vouchere în valoare de 50 de euro iar celor care sunt singuri câte 25 de euro.

Măsura  aparține primăriei din Viena care va da acești bani fiecărei familii din oraș. Suma ar urma să fie cheltuită în restaurantele şi cafenele din capitala Austriei începând de vineri, când aceste localuri se vor redeschide, transmite Bloomberg.

Decizia a fost luată de primarul social democrat Michael Ludwig, care candidează la alegerile municipale din 22 octombrie.

Trebuie menționat că restaurantele şi cafenelele au fost închise în data de 16 martie, când a fost introdusă o măsură de carantină la nivel naţional pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Măsura luată de edil vine să suplimenteze un plan naţional al guvernului federal, care vrea să ajute restaurantele prin reducerea unor taxe precum Taxa pe Valoarea Adăugată, taxa pe băuturi non-alcoolice şi o taxă specială pentru vinul spumant. Sectorul restaurantelor şi cafenelelor este unul din cele mai grav lovite de măsurile de izolare, al căror impact a fost agravat de colapsul turismului.