Este o creştere de aproximativ 57 miliarde de ruble (un miliard de dolari) a actualei limite a Sberbank pentru credite ipotecare subvenţionate, a anunţat Alymova, într-un interviu acordat publicaţiei ruse 'Vedomosti'. Sberbank a dat deja aprobări pentru întreaga sumă pentru care a primit ajutoare de stat. 

După ce statul a început subvenţionarea ratelor dobânzilor la creditele ipotecare, cererea pentru acest tip de împrumuturi a crescut cu 32% în martie. 

Sberbank nu este singura bancă care a cerut sprijin suplimentar. VTB 24, subsidiară a băncii de stat VTB, va cere în iulie subvenţii suplimentare, se arată în 'Vedomosti'. În schimb, Bank of Moscow şi Gazprombank au anunţat că nu vor solicita guvernului fonduri suplimentare. 

În cursul acestui an, rubla rusească s-a apreciat cu 10% în raport cu dolarul, după ce, în 2014, a pierdut aproape jumătate din valoare. Analiştii avertizează că dificultăţile cu care se confruntă economia rusă vor forţa câteva bănci să solicite ajutorul statului pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: