‘Dacă am face un top al hotărârilor câştigate de clienţi în 2012, definitive şi irevocabile, pe primul loc sunt clienţii Volksbank, locul 2 – OTP Bank, locul 3 – BCR, locul 4 – UniCredit, locul 5 – Piraeus Bank, locul 6 – Banca Transilvania. Dintre toate acestea, cele mai multe sunt la Volksbank, cam 160. Ca medie sunt 100 de procese câştigate împotriva fiecărei bănci’, a spus Coltuc.

‘La Volksbank, 95% dintre procesele câştigate au în vedere comisionul de risc care, în absolut toate cazurile relevante din instanţă, este abuziv. Este vorba despre o modificare multilaterală a dobânzii în funcţie de schimbările semnificative pe piaţa monetară. Mai avem un comision surpriză de monitorizare poliţă de asigurare pe care foarte mulţi clienţi îl scapă. Per total implică anumite costuri. Fiecare a plătit în plus pentru aceste comisioane abuzive de risc şi de monitorizare în jur de 2.000 de euro. Pe Volksbank nu o interesează ce se întâmplă cu clienţii. La BCR este un comision de administrare abuziv şi un comision de riscuri, care se aplică la creditele de nevoi personale. La OTP sunt probleme foarte foarte mari pentru că se modifică dobânda. Asta fără niciun fel de justificare. Se invocă un articol destul de permisiv din anexa 1, litera A, din legea 193/2000, anume că poate modifica unilateral preţul creditului dacă are motive întemeiate. Dar întreaga dispoziţie prevăzută în anexă trebuie să se coroboreze cu toate celelalte’, a mai afirmat avocatul.

El este de părere că se uită un lucru, anume că toate procesele câştigate la sfârşitul lui 2011 – 2012, până acum sunt rezultatul unor cereri depuse în anul 2010 şi poate la începutul lui 2011.
SURSA: Agerpres