Planurile de mutare a sediilor centrale ale unor mari bănci din Londra ca efect al Brexit-ului prind tot mai mult contur. O analiză Reuters ia în calcul circa 9.000 de locuri de muncă care ar putea fi relocate în alte orașe europene în următorii doi ani. Cele mai noi anunțuri în această privință au fost făcute  chiar săptămâna trecută de Standard Chartered și de JPMorgan. Acestea se adaugă altor cel puțin 11 entități bancare care și-au declarat intenția de a își muta total sau parțial sediile din capitala Marii Britanii.

Conform Reuters, Lloyd Blankfein, directorul executiv al Goldman Sachs, a menționat vineri într-un interviu că forța Londrei ca mare centru financiar al lumii ar putea stagna, iar un alt oficial al unei mari bănci londoneze a declarat, sub protecția anonimatului, că „totul se desfășoară cu viteză maximă. Suntem în plină desfășurare a planului nostru de urgență. Nu mai e nimic de așteptat”.

Analiștii Reuters consideră că nu mai puțin de 13 mari bănci – printre care Goldman Sachs, UBS și Citigroup – și-au indicat intențiile de a își muta o mare parte a activităților pentru a își securiza acesul la piața unică europeană în momentul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Deși mișcarea ar afecta doar 9.000 de locuri de muncă din sectorul bancar, ceea ce reprezintă aproximativ 2% din totalul angajaților din zona financiară britanică efectele fiscale pot fi de amploare. Asta pentru că aceste locuri de muncă bine plătite generează în prezent venituri importante din taxe și impozite. Institutul pentru Studii Fiscale, o organizație specializată, ia în calcul chiar o posibilă majorare a taxelor pentru populație pentru a estompa pierderile bugetare.

Reuters menționează și că principalele ținte ale băncilor sunt acum orașele Dublin și Frankfurt, însă există și alte aglomerări urbane care ar putea prelua sedii ale companiilor cu sedii în Londra.

Informațiile cu privire la mutarea unor sedii din Londra sunt foarte atent protejate de companiile în cauză pentru a evita pierderile bruște de personal sau chiar greve. În prima etapă, un număr mic de angajați va fi mutat, iar restul schimărilor vor depinde de strategia pe termen lung a fiecărei instituții. Banca Angliei a dat ca termen companiilor din sectorul financiar pentru a își pune la punct planurile data de 14 iulie.