Până acum creditele Prima Casă au fost acordate persoanelor cu vârsta de până în 35 de ani, căsătoriţi şi cu venituri lunare între 2.500 lei şi 3.500 lei. Destinaţia împrumuturilor acordate de Banca Transilvania a fost în proporţie egală – atât  pentru locuinţele noi, cât şi pentru cele vechi. În cazul în care, la demararea programului Prima Casă 4, noile condiţii generale vor fi mai relaxate, vor fi adoptate şi de Banca Transilvania, aşa încât un număr cât mai mare de clienţi să poată beneficia de aceste credite.

Ca parte a programului Prima Casă,  Banca Transilvania acordă finanţări în lei, la dobânda de 5,68% pa, la care se adaugă comisionul de gestiune de 0,2% pe lună, cât şi în euro, la o dobândă de 5,239% pa. BT asigură evaluarea gratuită a imobilelor. Creditele sunt acordate pentru achiziţionarea de locuinţe finalizate sau în construcţie, precum şi pentru cele care urmează să fie construite.

Gabriela Nistor, director executiv retail banking, Banca Transilvania, declară: “Am fost întotdeauna în prima linie a creditării destinate persoanelor fizice. Şi acum am decis să ne implicăm – de această dată în Programul Prima Casă – datorită succesului de care s-au bucurat celelalte trei programe similare. Interesul clienţilor pentru această ofertă a fost ridicat, aşa cum ne aşteptam: am acordat, până acum, peste 1.200  de credite Prima Casă, în valoare totală de 48 milioane euro”.

Alte bănci care și-au manifestat până acum intenția de a participa la noul program sunt BCR, BRD și Bancpost. Guvernul a decis ca garanția statului la creditele contractate prin programul "Prima Casă" să fie redusă la jumătate, iar în program să fie incluse și persoanele care dețin deja o casă în suprafață maximă de 50 mp, băncile având la dispoziție trei luni pentru a stabili dacă acceptă noile condiții. A fost eliminat deasemenea criteriul limitei de vârstă, astfel încât programul "Prima Casă" să poata fi accesat și de alte persoane decât tinerii în vârstă de până la 35 ani. Premierul Emil Boc a precizat că nu vor fi modificate plafoanele privind avansul perceput la contractarea creditului, dobânda împrumutului și cuantumul garanției.