Dobânda pentru noul credit în euro este variabilă în funcţie de EURIBOR la 3 luni, la care se adaugă o marjă fixă de 4,7%. Pentru varianta în lei, dobânda este legată de ROBOR la 3 luni, plus o marjă de 3%.

Totodată, banca oferă evaluarea şi asigurarea imobilului gratis, iar banca nu percepe comsion lunar de administrare. Venitul minim atât pentru solicitant, cât şi pentru co-debitor este de 1.100 lei pentru creditele în euro şi de 800 lei pentru cele în lei. Suma maximă ce poate fi accesată prin credit este de 300.000 euro, respectiv de 1,65 milioane lei.

Ca un exemplu de calcul, pentru 10.000 euro împrumutaţi pe 35 de ani, rata lunară este de 56,2 euro, la o dobândă anuală efectivă de 6,50%.

În prezent, Banca Românească are oferte de credit ipotecar standard cu costuri similare cu cele ale creditului de refinanţare lansat azi.

Acţionarul majoritar al Băncii este National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup financiar din Grecia, care a achiziţionat în 2003 un pachet de 89%. De asemenea, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) deţine 10,2% din capitalul social al băncii.