O misiune a Băncii Mondiale se va afla la Bucureşti în perioada 20-27 ianuarie, având ca principale puncte de discuţie cu autorităţile române reforma din sectorul public, asistenţa socială şi sectorul financiar.

„Între 20-27 ianuarie 2010, o misiune a Băncii Mondiale, condusă de doamna Swati Ghosh, va vizita România, împreună cu echipele Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, pentru a discuta progresele înregistrate în programul de reformă susţinut de Banca Mondială, prin al doilea împrumut pentru politici de dezvoltare”, se arată într-un comunicat al Băncii Mondiale.

Stadiul reformelor, principalul obiectiv al monitorizării BM

Experţii Băncii Mondiale se vor concentra în discuţiile cu autorităţile române asupra reformei din sectorul public, incluzând implementarea legii salarizării unitare şi a sistemului de pensii, asistenţa socială, precum şi reformele din sectorul financiar, se menţionează în comunicat.

Prin programul de împrumuturi pentru politicile de dezvoltare, România primit în luna septembrie suma de 300 milioane de euro, dintr-un total programat de un miliard de euro.

Misiunea FMI vine în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

SURSA:Mediafax