Conform noilor estimări revizuite ale Băncii Mondiale, Produsul Intern Brut al Rusiei va înregistra o contracţie de 2,7% în acest an dar va urma o creştere de 0,7% anul viitor. Comparativ, în luna aprilie, Banca Mondială preconizată că economia Rusiei se va contracta cu 3,8% în 2015 şi cu 0,3% în 2016.

Economistul şef pentru Rusia de la Banca Mondială, Birgit Hansl, a apreciat că noile condiţii vor permite Băncii Centrale a Rusiei să relaxeze mai rapid politica monetară în acest an, ceea ce va veni în sprijinul economiei. Cu toate acestea Banca Mondială a avertizat că perspectiva pentru economia Rusiei rămâne una incertă. 'Rămân în continuare riscuri semnificative la adresa prognozei noastre, în condiţiile în care piaţa mondială a petrolului caută în continuare un nou echilibru iar angajamentele faţă de reformele structurale trebuie să fie susţinute de măsuri concrete' a declarat Birgit Hansl.

Noile estimări îmbunătăţite ale Băncii Mondiale vin după ce luna trecută Fondul Monetar Internaţional şi-a revizuit şi el în sus prognozele. Potrivit FMI, Produsul Intern Brut al Rusiei se va contracta cu 3,4% în acest an dar va creşte cu 0,2% în 2016, după ce în luna aprilie FMI estima că economia Rusiei se va contracta cu 3,8% în 2015 şi cu 1,1% în 2016.

AGERPRES