‘Vrem să ne dezvoltăm portofoliul de clienţi, să beneficiem de îmbunătăţirea încrederii pe pieţe precum şi de cererea mai ridicată de servicii financiare din infrastructură şi industriile energetice’, a declarat vineri Slawomir Krupa, directorul diviziei de corporate and investment banking, într-un interviu acordat la Varşovia.

Europa Centrală şi de Est, împreună cu Orientul Mijlociu şi Africa, au generat mai puţin de 10% din cele 9,7 miliarde de euro (13,3 miliarde de dolari) obţinuţi din vânzări în 2009 de către divizia de corporate and investment banking, a explicat Krupa. El a adăugat: ‘Intenţionăm să dublăm asta în următorii trei-patru ani’.

Societe Generale, care are peste 400 de angajaţi la divizia de corporate and investment banking din Europa Centrală şi de Est, intenţionează să-şi extindă afacerile în Rusia, Polonia, Cehia, Turcia şi Orientul Mijlociu, a explicat Krupa.

Societe Generale a raportat un profit peste aşteptări în trimestrul al treilea al anului, de 896 milioane de euro (1,254 miliarde dolari), dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatele trimestriale sunt peste aşteptările analiştilor, care estimau un profit de 716 milioane de euro.

Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din zona euro. Cu 161.000 de angajaţi în întreaga lume, grupul îşi desfăşoară activitatea în jurul a trei mari activităţi – banca de retail şi serviciile financiare, gestiunea de active şi serviciile pentru investitori. Grupul Societe Generale este a 11-a bancă europeană şi a şasea bancă din zona euro.

În România, BRD – Groupe Societe Generale este a doua bancă din România, cu active de 11 miliarde euro.BRD-Groupe Societe Generale are un portofoliu de 2,5 milioane de carduri şi operează o reţea de peste 1.500 de ATM-uri şi peste 21.000 POS-uri.
SURSA: Agerpres