Potrivit cotidianului care citează un document confidenţial al guvernului american, unitatea anti-corupţie din cadrul Securities and Exchange Commission (SEC), organism american responsabil cu reglementarea pieţei financiare din SUA, a deschis o anchetă pentru a verifica acuzaţiile.

New York Times menţionează ca exemplu recrutarea de către bancă a fiului lui Tang Shuangning, preşedintele conglomeratului financiar de stat China Everbright Group.

JP Morgan a câştigat o serie de contracte cu China Everbright după ce l-a angajat pe fiul preşedintelui grupului, Tang Xiaoning, scrie ziarul american.

Publicaţia susţine totodată că filiala din Hong Kong a JP Morgan a recrutat-o pe fiica unui înalt responsabil de la Căile Ferate din China, arestat ulterior într-un scandal de corupţie, potrivit documentului confidenţial.

Angajarea acesteia a survenit în timp ce grupul Căilor Ferate din China solicitase JP Morgan să-l consilieze în vederea intrării pe bursă. Ulterior, în urma intrării pe bursă în 2007, grupul a obţinut nu mai puţin de cinci miliarde de dolari.

New York Times subliniază însă că documentul nu relevă nicio legătură directă între politica de recrutare a băncii şi contractele pe care le-a obţinut. De asemenea, nu există niciun indiciu că persoanele recrutate nu posedau calificările necesare, iar în acest stadiu banca nu este acuzată de nicio neregulă, adaugă publicaţia.
Sursa: Agerpres