Atât Credit Suisse cât şi Morgan Stanley cred că raportul USD / CNY este foarte probabil să crească la 6,60, ceea ce implică alte slăbiciuni ale yuanului, cu toate că acestea nu sunt totuşi cele mai mari declinuri așteptate.

Într-o notă dată publicităţii la sfârşitul săptămânii trecute, analiştii Barclays au luat o poziţie serioasă prognozând paritatea dolar / yuan pentru sfârşitul anului între 6.35 şi 6.80.

Barclays crede că yuanul este în prezent supraevaluat cu 18%, pe baza modelului lor care evaluează paritatea puterii de cumpărare, valuarea sa istorică și schimbări fundamentele, cum ar fi productivitatea muncii, termeni ai comercializării, dimensiunea relativă ca fracțiune din PIB și investiţii străine.

În timp ce Barclays consideră că modelul său exagerează supraevaluarea, simte ca este rezonabil să se aștepte ca moneda chinezească să slăbească cu încă 7% înainte de sfârșitul anului.

Iată ce spune Barclays:

„Deși este vorba despre o supraevaluare modestă – analiza noastră nu implică faptul că nivelurile anterioare USD / CNY erau neapărat nesustenabile -, noi nu credem că ar fi fost rezonabilă o depreciere de 10% față de aceste niveluri înainte de anunțul din această săptămână al Băncii Populare din China. Până în prezent, USD / CNY a crescut cu 3%, prin urmare încă 7% al plasa raportul dolar / Yuan la aproximativ 6,80. Având în vedere acest lucru, ne-am revizuit prognoza anuală pe  2015 pentru USD / CNY la 6.80 de la 6.35 și ne așteaptăm ulterior o relativă stabilitate, deși există riscuri în sensul creșterii. Acest punct de vedere presupune că Fed ignoră criza globală și ridică rata dobânzii în luna septembrie, în conformitate cu așteptările economiștilor din SUA.”

În timp ce o depreciere rapidă cu 10% față de dolarul american va avea un impact asupra PIB-ului și asupra inflației prețurilor de consum din China, această depreciere are potențialul de a crea turbulențe negative pentru creșterea economică și inflație în altă parte, în special în Japonia și în zona euro.