Baconschi a ţinut să precizeze că pe blogul său a făcut referire la cei care au devalizat Piaţa Universităţii şi că pentru românii care nu se descurcă cu banii, are toată "simpatia".

"Nu mă victimizez în niciun fel. Am spus-o, o repet, decizia îi aparţine primului ministru, o respect. E bine ca om să-ţi recunoşti greşelile, dar ce am făcut? Am folosit un epitet mai tare pentru o categorie de cetăţeni care au devastat proprietăţi în centru. Ca om de dreapta, sunt pentru ordinea publică şi apărarea proprietăţii cu stricteţe.

Văd că subiectul ăsta ocupa tot spaţiul, în mod inutil. Hai să spun că acea postare a fost o greşeală, am plătit pentru ea", a declarat Baconschi.

El a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, în urma declaraţiilor jignitoare la adresa protestatarilor, formulate pe blogul său, care între timp au fost şterse.

Iată câteva fragmente din postarea care i-a adus revocarea:

"Un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic.

Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii", scria Baconschi.