Pandemia de coronavirus a dat peste cap România. Se pare că examenul de Bacalaureat 2020, dar și Evaluarea Națională sunt în pericol de a nu se mai ține.

Bacalaureat 2020. Profesorii boicotează sesiunea?

Este fără precedent ce s-ar putea întâmpla în România. Medicul Adina Alberts vine cu o previziune șoc. ”Educația se duce de râpă! Avem un nou motiv de îngrijorare și un nou indiciu care ne induce ideea că trăim într-un sistem dictatorial”, este concluzia medicului, care revine la scenariul potrivit căruia examenele naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul nu ar fi trebui organizate în acest an așa cum și făcut mai multe state din Europa.

Ea susține că examele sunt un simulacru și un lucru prost făcut de vreme ce ele vor fi organizate în condiții precare, profesorii refuzând în masă să facă parte din comisiile de evaluare. ”Profesorii nu se înscriu în comisiile pentru Evaluările Naționale, locurile ocupate fiind sub 30%. În această situație, copiii nu pot fi evaluați și supravegheați la aceste două examene naționale.

Vă întreb… Când doamna ministru Monica Anisie a decis să nu anuleze aceste examene, precum au făcut Franța, Olanda, și multe alte țări din Europa, a cerut și părerea profesorilor?”, a scris dr.Adina Alberts pe o rețea de socializare.