Examenul la matematică începe la ora 9.00, dar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Conform edu.ro, rezolvarea şi baremul pentru subiectele de azi pot fi găsite pe site începând cu ora 15.00. Elevii vor vedea atunci dacă au răspuns corespunzător cerinţelor.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Au apărit subiectele de la matematică, modulul tehnologic, anunță ProTV.

Au apărut și subiectele de la Matematică, modulul matematică-informatică.

BAC 2020! Subiecte Matematică. Ce a picat la Bacalaureat, conform edu.ro

„Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, precizează MEC.

Există și o serie de măsuri diferite față de anii precedenți. Elevii vor sta la mare distanță unii de alții. În timpul probei, elevii vor purta mască, pe care o vor putea da jos, cu acceptul comisiei, ca să bea apă. La final, după ce termină, vor preda lucrarea, se vor dezinfecta și vor primi o mască nouă.

BAC 2020! Subiecte Matematică. Ce a picat la Bacalaureat, conform edu.ro

Și în interiorul școlilor s-au făcut schimbări. Acum există circuite, intri pe o ușă, ieși pe o alta. Spre deosebire de anul trecut, lucrările vor fi corectate, în alt județ decât cel în care se dă proba.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie, până în ora 12.00. Se va face cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 – 20,00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice.

BAC 2020! Subiecte Matematică. Ce a picat la Bacalaureat, conform edu.ro

„În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, precizează MEC.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

BAC 2020! Subiecte Matematică. Ce a picat la Bacalaureat, conform edu.ro