Luni, ministrul Sănățății, Nelu Tătaru,  a declarat  la Europa FM  că s-a renuntat la ideea ca elevii cu probleme medicale să fie chemați să dea BAC-ul în toamna, odată cu cei care au picat examenul în sesiunea de vară.

Astfel, a doua sesiune a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizată la începutul lunii iulie pentru elevii care, din motive de sănătate, nu se pot prezenta la probele care debutează la 22 iunie.

BAC 2020: Când se dă examenul? 

Reacțiile survin după publicare unui ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății, care prevede că nu va fi permis accesul în sala de examen pentru elevii cu febră mai mare de 37,3 grade.

Participarea nu este obligatorie, dar cei care vor să meargă la școală trebuie să respecte anumite reguli.

Măștile sunt obligatorii

Purtarea măștii, spre exemplu, obligatorie în clase.

Școlile au primit măștile de protecție și dezinfectantul de care au nevoie, dau asigurări autoritățile.

BAC 2020: Când se dă examenul?

“Conform centralizării inspectoratelor școlare județene, toate măștile au ajuns în toate unitățile de învățământ. Legat de dezinfectant și de pregătirea unităților de învățământ cu covorașe dezinfectante, culoare bine delimitate pentru intrare și ieșire, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, aceste lucruri au fost realizate demult”, spune – la Europa FM – Cristian Tănase, purtătorul de cuvânt la Ministerului Educației.

FOTO: INQUAM Octav Ganea