Conform acordului, grupul austriac VIG va achiziţiona 100% din compania de asigurări de viaţă AXA Zivotno Osiguranje şi compania de asigurări generale AXA Nezivotno Osiguranje, scrie Agerpres. 

Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare. 

După finalizarea tranzacţiei, VIG va deveni al patrulea mare asigurator din Serbia, cu o cotă de piaţă de 11%. 

Vienna Insurance Group a raportat recent un profit înainte de impozitare de 101,5 milioane de euro după primul trimestru al acestui an, în scădere cu 22,5% faţă de perioada similară a anului trecut. 

''Conform aşteptărilor, contextul caracterizat de dobânzi scăzute a condus la o reducere a rezultatului nostru financiar. Anticipăm că acest efect negativ se va menţine pe parcursul întregului an financiar. Cu toate acestea, profitul (înainte de impozitare) din primul trimestru arată că suntem în grafic să ne atingem obiectivul de a înregistra în 2016 un profit (înainte de impozitare) dublu faţă de anul precedent, de până la 400 milioane de euro'', a declarat Elisabeth Stadler, directorul general al Vienna Insurance Group, potrivit Agerpres. 

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est.