Achiziţia Omniasig Asigurări de Viaţă (Life) reprezintă “o oportunitate excelentă de dezvoltare”, pe o piaţă cu un potenţial ridicat de creştere, şi se încadrează în strategia AXA pentru Europa Centrală şi de Est, tranzacţia urmând să fie finalizată în primul semestru, a anunţat grupul francez.

Preluarea Omniasig Asigurări de Viaţă reprezintă intrarea AXA, cel mai mare asigurător european, pe piaţa asigurărilor din România.

AXA preia Omniasig Asigurări de Viaţă de la asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care mai deţine în România companiile BCR Asigurări de Viaţă, BCR Asigurări, Omniasig şi Asirom.

Tranzacţia dintre AXA şi VIG a fost anunţată, miercuri, de Alexander Jedlicka, responsabil de PR al VIG, printr-o declaraţie acordată MEDIAFAX.

“VIG deţine trei companii care practică asigurări de viaţă în România. Omniasig Life este cea mai mică dintre ele şi VIG a decis să se concentreze pe dezvoltarea BCR Asigurări de Viaţă şi Asirom pe acest segment de afaceri”, a afirmat Jedlicka.

Finalizarea tranzacţiei depinde de aprobarea autorităţilor de reglementare, iar AXA se aşteaptă ca această să fie finalizată în prima jumătate a anului 2010.

Omniasig Asigurări de Viaţă şi-a început activitatea în decembrie 1997.

AXA şi-a manifestat de mai multe ori intenţia de a intra pe piaţa românească în ultimii ani, dar nu a reuşit să fructifice oportunităţile apărute, eşuând în demersul de achiziţionare a companiilor Asiban sau Unita.

În primele nouă luni din 2009, AXA a avut venituri totale de 68,09 miliarde euro, în uşoară scădere de la 69,45 miliarde euro în perioada similară a anului anterior.

Sursa: Mediafax