Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a reacționat la decizia ÎCCJ de a retrimite rechizitoriul din dosarul în care sunt vizați Elena Udrea și Dan Andronic la DNA.

”Instanța a constatat că procurorii au pătruns în mod ilegal într-un sistem informatic și au transferat în mod nelegal date informatice de pe sisteme de stocare. Aceste date au fost folosite în acuzarea celor doi. Domnul Andronic a formulat deja o plângere penală împotriva persoanelor vinovate.

Dacă se întârzie cu venirea în țară a Elenei Udrea, este din cauza fetiței. Ea este obișnuită cu clima de acolo și se așteaptă o perioadă mai favorabilă, nu e vorba de vreo acuzație penală”, a declarat Veronel Rădulescu la Antena 3.

 

Dosarul în care Elena Udrea şi Dan Andonic sunt acuzaţi de trafic de influenţă, spălare de bani şi mărturie mincinoasă se întoarce la DNA! Judecătorii au fost cei care au făcut solicitarea, luni, după ce Instanţa Supremă a exclus mai multe probe din dosar. Acum trei săptămâni, ÎCCJ a admis contestaţiile jurnalistului Dan Andronic în dosarul în care acesta este trimis în judecată alături de fostul ministrul Elena Udrea.

''A fost o decizie a ÎCCJ care a stabilit că în cazul meu DNA a făcut nişte abuzuri foarte grave. Este vorba că au realizat, colectat nişte e-mail-uri, intrând în mod abuziv, ca nişte hackeri, în nişte dispozitive electronice care erau la dispoziţia secţiei din Braşov şi care în mod normal ar fi trebuit să fie sigilate, iar pe baza acelor probe au constituit un dosar care acum a fost considerat de ÎCCJ ca fiind constituit pe baza unor probe în afara legii. Ca atare, privind motivarea ÎCCJ, am format o plângere penală împotriva a trei procurori şi a altor persoane care sunt implicate.

Despre trei ştiu sigur că au participat la această operaţiune de hacking. Este vorba despre Marius Bulancea, care este procuror în cadrul structurii centrale DNA, de Adrian Iordache, un alt procuror şef de secţie în cadrul DNA central şi de către procuroul şef DNA Braşov, David Deca. Am formulat mai multe acuzaţii împotriva lor. Urmează să fie verificate de secţia care verifică infracţiunile înfăptuite în Justiţie. Proba de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, acces fără drept la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice. Aceste persoane au intrat în nişte suporturi de stocare, le-au transferat fără autorizaţia unui judecător şi le-au folosit cu rea credinţă în vederea inculpării mele'', a declarat Dan Andronic, în urmă cu doar câteva zile, la România TV.