De asemenea, Aviva intenţionează să-şi restructureze şi operaţiunile regionale din Europa.

Economia Irlandei este puternic dependentă de investiţii directe ale multinaţionalelor, cum ar fi Aviva, care are 2.000 de angajaţi în Irlanda, ţara care din 2009 a fost sediul central european al Aviva.

Concedierile din Irlanda vin ca urmare a planului de restructurare pe doi ani al Aviva, se arată într-o declaraţie a asiguratorului britanic.

Irlanda se confruntă cu o rată a şomajului de peste 14%, faţă de 4,6% în 2007, când spargerea bulei imobiliare a afectat economia ţării.

Cele 950 de concedieri anunţate miercuri de Aviva reprezintă un record pentru Irlanda, care în 2009 a fost afectată de decizia producătorului de calculatoare Dell de a concedia 1.900 de angajaţi deoarece şi-a mutat operaţiunile în Polonia.

Aviva a dat asigurări că Irlanda va continua să fie una din cele 12 pieţe prioritare ale companiei.

Grupul Aviva are 45.000 angajaţi şi peste 53 milioane de clienţi în 28 de ţări din întreaga lume. Grupul este lider în asigurări de viaţă şi pensii în Europa. Grupul are fonduri în administrare de peste 379 miliarde de lire sterline.

Aviva Grup România include două companii: Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat. Aceasta şi-a început activitatea de asigurări de viaţă în România în 2000, având în prezent un portofoliu de peste 50.000 de clienţi (excluzând asigurările credit life) şi fonduri în administrare de 27 milioane de lire sterline.
Sursa: Agerpres