„De când s-a anunţat răscumpărarea companiei, nu numai că nu am pierdut nici un client, dar feedback-ul din piaţă a fost unul favorabil, iar sumele investite au început să crească. Aceasta pe fondul unei evoluţii anuale foarte bune în care valoarea activelor administrate a crescut cu 93%. Această creştere a fost generată în principal de creşterea numărului de portofolii individuale administrate, de la 35 la începutul anului, la 62 la sfârşitul lui octombrie 2010. Astăzi Certinvest este liderul administratorilor independenţi, din perspectiva activelor aflate în administrare şi a ritmului de creştere din ultimul an”, a declarat Eugen Voicu, Director General Certinvest.
Voicu deține aproape integral noua companie, 96% din acțiuni în nume propriu, iar circa 3,9% printr-o firmă al cărei administrator este. „Vom avea un program de cumpărare de acțiuni de către angajații companiei, nu voi rămâne eu cu toate acțiunile”, a mai spus acesta.
Schimbarea acționariatului, prin discuții începute din martie anul acesta, era necesară pentru Certinvest în condițiile în care Aviva Investors, compania mamă, este specializată pe zona de corporate. În prezent, compania se concentrează pe segmentul fondurilor individuale, anul viitor urmând să lanseze și un program „multi-family office” (printr-o companie separată), prin care sunt vizați clienții cu o avere de cel puțin 0,5 milioane euro. „Nu am stabilit încă cifrele de la care vom porni acest program”, spune Eugen Voicu, care arată că în străinătate minimum de avere este în jurul a 3 milioane de euro, însă în România va fi o cifră mai redusă.
Certinvest vine cu un nou logo, un nou site, aflat pe o nouă platformă, și cu noi denumiri pentru unele fonduri aflate în administrare. Astfel, fondul Capital Plus devine Certinvest Prudent, Tezaur devine Cerinvest Monetar, Intercapital devine Certinvest Dinamic, iar Orizont devine Certinvest Obligațiuni. Mai mult detalii pe www.certinvest.ro.