Aviva plc a semnat un acord pentru cumpărarea fondului de pensii facultative al ING şi a companiei deţinute de ING în Rusia, potrivit comunicatului transmis de asiguratorul britanic. Fondul de pensii ING Rusia administra active în valoare de peste 30 de milioane de lire sterline la sfârşitul anului trecut şi are circa 17.000 de clienţi, majoritatea clienţilor acestuia fiind angajaţi ai unor companii multinaţionale.

 

„Achiziţia va poziţiona Aviva în poziţia de lider în rândul furnizorilor străini de pensii private din Rusia, deţinând aproape 10% din totalul activelor aflate în administrarea fondurilor de pensii”, se afirmă în comunicatul asiguratorului britanic.

 

Cele doua companii sunt prezente şi în România, atât pe piaţa pensiilor private cât şi pe piaţa asigurărilor.

Pe piaţa pensiilor obligatorii (Pilonul II) ING este lider, având peste 1,5 milioane de clienţi şi o cotă de piaţă de peste 33%, potrivit datelor disponibile la sfârşitul lunii martie a.c. Grupul olandez deţine două fonduri de pensii facultative, care au împreună aproape 65.000 de clienţi şi administrează, împreună, active în valoare de peste 44 de milioane de lei.

 

Pe pilonul II fondul Aviva se clasează pe locul al patrulea, având aproape 344.000 de clienţi (adică 7,32% din numărul total de participanţi). Pe piaţa pensiilor facultative autohtonă grupul britanic are un singur fond de pensii facultative. La sfârşitul lunii martie acesta avea peste 9.000 de clienţi şi care aveau în conturi peste 7,3 milioane de lei.

 

Pe piaţa asigurărilor de viaţă, ING este lider, având o cotă de piaţă de peste 33%, la sfârşitul anului trecut, potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. În acelaşi clasament, Aviva s-a plasat pe locul cinci, cu o cotă de piaţă de 6%.