Magistrala M1 (este principala arteră care leagă Rusia de Polonia şi Europa de Vest. Potrivit informaţiilor din presa rusă, durata medie pentru a parcurge această distanţă este 20 de ore, pe timp de vară. Practic, dacă pleci dimineaţa din Moscova şi circuli cu o viteză potrivită, vei ajunge seara la Minsk. Pe toată distanţa asfaltul este destul de bun, cu excepţia porţiunii de pe teritoriul neutru dintre Rusia şi Belarus.
Iar pe o porţiune de 560 kilometri, între localităţile Orsha şi Brest, autostrada a fost mult îmbunătăţită, înainte de Olimpiada din 1980.
Se circulă destul de mult, atât ziua, cât şi pe timpul nopţii, în special TIR-uri care circulă între Europa de Est şi Asia Centrală.

Autostrada are câteva porţiuni construite special pentru a servi drept aerodrom militar în caz de necesitate. În cadrul unor exerciţii militare, piloţii Forţelor Armate Aeriene din Belarus au aterizat cu avioane SU-25UB pe una dintre porţiunile de aerodrom a autostrăzii Brest-Moscova. Această porţiune a autostrăzii are o lățime de 24 de metri, în timp ce anvergura aripilor SU-25 este de 14 metri.
<iframe src="https://www.youtube.com/embed/AojJLnXz9UQ" frameborder="0" height="349" width="560"></iframe>

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/1Vu9c63gRlM" frameborder="0" height="349" width="560"></iframe>