Organizația Mondială a Sănătății a solicitat ca toate cazurile suspecte de infecție cu infamul Covid-19, inclusiv cele cu simptome ușoare, să fie supuse unor teste de diagnostic, astfel încât cei care sunt pozitivi să fie izolați și astfel să rupă lanțul de infecție. De asemenea, OMS a avertizat că pacienții vindecați pot continua să se răspândească virusul încă două săptămâni, potrivit 20min.es

Numărul persoanelor care au fost confirmate cu infecție cu coronavirus a ajuns la 168, anunță, luni, Grupul de Comunicate Strategică.

China are totul sub control

După ce a numărat peste o mie de contaminări zilnice în februarie, China a afirmat săptămâna trecută că a „jugulat practic” virusul. Ţara se teme în prezent de revenirea COVID-19 prin intermediul vizitatorilor din străinătate.

Oraşul Beijing a început de luni să plaseze vizitatorii din străinătate în carantină obligatorie de 14 zile în hoteluri prevăzute în acest scop. Excepţii sunt permise pentru minori, femei însărcinate sau persoane care trăiesc singure, autorizate să rămână izolate la domiciliu.