Companiile BT Aegon Fond de Pensii si brokerul sau Grawe Pension Services au fost sanctionate de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru incalcarea normelor privind marketingul fondurilor de pensii administrate privat.

„Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a luat decizia sanctionarii societatii BT Aegon Fond de Pensii S.A., cu avertisment scris, pentru incalcarea prevederilor articolului 35 din Norma 25/2007 privind marketingul fondului de pensii administrat privat, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit prevederilor art. 35 din Norma 25/2007, administratorul sau, dupa caz, agentul de marketing persoana juridica este obligat ca in termen de 15 zile lucratoare de la data luarii la cunostinta sa informeze Comisia in cazul in care constata ca agentii sai de marketing incalca prevederile legale”, isi motiveaza decizia CSSPP.

De asemenea, autoritatea de supraveghere a acordat aceeasi sanctiune  societatii Grawe Pension Services Broker de Pensii Private S.R.L.

In plus, CSSPP a retras avizul a trei agenti de marketing ai Grawe Pensions Services Broker de Pensii Private pentru semnarea actelor de aderare inainte de obtinerea avizului din partea CSSPP, incalcand astfel prevederile normei privind marketingul fondului de pensii administrat privat.

BT Aegon Fond de Pensii face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, 50% din actiuni fiind detinute de grupul olandez Aegon NV, iar 50%, de Banca Transilvania.

BT Aegon Fond de Pensii si Grawe Pension Services, broker de pensii private, au semnat, la jumatatea anului trecut, un contract in baza caruia compania Grawe Pension va distribui pensia privata Vital oferita de BT Aegon.

Grawe Pension Services face parte de Grupul Grawe, care detine pe piata romaneasca compania de asigurari de viata Grawe Romania Asigurare.

Potrivit unui raport al CSSPP, la sfarsitul primului semestru, in sistemul pensiilor administrate privat erau cuprinsi 3.438.452 participanti, din care 101.075 apartineau BT Aegon, prin Fondul de Pensii Administrat Privat – Vital.

Sursa: CSSPP